Contact

Hanne Claessens

hanne.claessens@ap.be

Hanne Claessens (°1984) is Master in de Vergelijkende Cultuurwetenschap. Tijdens een Master na Master Conflict & Development en een postgraduaat Internationale Researchjournalistiek scherpte ze haar pen en verruimde ze haar blik. Haar focus lag op het Amerikaanse imperialisme, de Koerdische kwestie in Turkije en het conflict tussen Israel en Palestina, waarin ze zich nog verder verdiepte tijdens studiereizen en stages als journaliste bij MO* en als onderzoeker voor het Vlaams Vredesinstituut in het Vlaams Parlement.

Voor MO* nam ze vervolgens Thaïse huwelijksmigratie naar België onder de loep en voor Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw schreef ze een handboek voor bemiddelaars in buren- en buurtconflicten. Als verantwoordelijke voor de studiedienst en communicatie bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding verruimde ze haar kennis op vlak van hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg en suïcidepreventie. Deze kennis zette ze vervolgens in als onderzoeker en projectleider ‘psychosociale problemen in de huisartspraktijk’ bij Domus Medica. Aan de Universiteit Antwerpen werkte ze aan een grootschalig onderzoeksproject met huisartspraktijken, wachtposten en spoedafdelingen in de regio Leuven/Tienen rond integratie van de huisarts in de dringende medische hulpverlening en organisatie van zorg buiten de kantooruren.

 

Carolien Cuyt

carolien.cuyt@ap.be

Carolien Cuyt (°1990) studeerde in 2014 af als Master in de Pedagogische Wetenschappen. Tijdens haar Master onderzocht ze het effect van het interventieprogramma Samen-Spel op de betrokkenheid van kleuters en de mediërende rol van de leerkrachtvaardigheden. Dit sluitstuk leverde haar een nominatie op voor de ETUDE-prijs. Na enkele jaren ervaring in het basisonderwijs als zorgcoördinator en beleidsondersteuner, maakte ze de overstap naar het Hoger Onderwijs. In september 2018 ging ze aan de slag als onderzoeker binnen de opleiding Toegepaste Psychologie.

 

Projecten (Hanne)

Projecten (Carolien)

– WE CQ, SPOTTING TALENT

– WE CQ, SPOTTING TALENT

– WEERBARE KUNSTENAARS

–  APPLYING WITHOUT LIMITS, SPOTTING TALENT

Deze onderzoekers maken deel uit van het kenniscentrum iSOS