Contact

Wil je meer informatie? Graag samenwerken? Suggesties? Laat het ons weten via:

Hanne Claessens

Hanne Claessens (°1984) is Master in de Vergelijkende Cultuurwetenschap, Master in Conflict & Development en behaalde een postgraduaat Internationale Researchjournalistiek. Ze liep stage als journaliste bij MO* en als onderzoeker voor het Vlaams Vredesinstituut in het Vlaams Parlement. Als freelance journalist voor MO* nam ze Thaïse huwelijksmigratie naar België onder de loep en voor Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw schreef ze een handboek voor bemiddelaars in buren- en buurtconflicten. Ze was verantwoordelijke voor de studiedienst en communicatie bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en werkte als onderzoeker en projectleider ‘psychosociale problemen in de huisartspraktijk’ bij Domus Medica. Aan de Universiteit Antwerpen werkte ze aan een onderzoeksproject rond integratie van de huisarts in de dringende medische hulpverlening en organisatie van zorg buiten de kantooruren. Sinds 2018 werkt Hanne als onderzoeker binnen de opleiding Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool rond inclusief werven en selecteren en het welzijn van podiumkunstenaars.

Carolien Cuyt

Carolien Cuyt (°1990) studeerde in 2014 af als Master in de Pedagogische Wetenschappen. Tijdens haar Master onderzocht ze het effect van het interventieprogramma Samen-Spel op de betrokkenheid van kleuters en de mediërende rol van de leerkrachtvaardigheden. Dit sluitstuk leverde haar een nominatie op voor de ETUDE-prijs. Na enkele jaren ervaring in het basisonderwijs als zorgcoördinator en beleidsondersteuner, maakte ze de overstap naar het Hoger Onderwijs. Aan AP hogeschool werkte ze tot 2022 bij de diens Kwaliteit, Planning en Organisatie. Van september 2018 tot september 2022 werkte ze als onderzoeker binnen de opleiding Toegepaste Psychologie rond de werving en selectie van personen met een andere herkomst. Sindsdien is ze Adviseur Onderwijs- en Kwaliteitsontwikkeling aan AP.

Projecten (Hanne)

Projecten (Carolien)

– WE CQ, SPOTTING TALENT

– WE CQ, SPOTTING TALENT

– WEERBARE KUNSTENAARS

–  APPLYING WITHOUT LIMITS, SPOTTING TALENT

De onderzoekers maken deel uit van de Onderzoeksgroep Gezondheid en Wetenschap
en de opleiding Toegepaste Psychologie

De onderzoekers van Spotting talent kregen al versterking van Stefanie Hofman (projectmedewerker), Sarah Proost (onderzoeker), Chen Vandeput (grafisch vormgever, webmaster), Medialab (productie webinar)
en Öznur Karaca (Adviseur taalbeleid AP Hogeschool).