Aan de slag

Rekruteren met aandacht voor kandidaten met een psychische kwetsbaarheid. Hoe? Zo!

Spotting talent wil de toegang tot werk verbeteren voor iedereen die hinder ondervindt van een psychische kwetsbaarheid bij het zoeken naar werk of op de werkvloer.

Een psychische kwetsbaarheid?
Psychische moeilijkheden zijn divers en kunnen in meer of mindere mate en op verschillende wijze impact hebben op iemands leven en werk. Soms is er een diagnose, zoals depressie, angststoornis, burn-out of autismespectrumstoornis, soms ook niet.

Dit doen we door recruiters te helpen om drempels om hun werving- en selectieproces aan te pakken.

Recruiters?
Deze informatie is gericht op iedereen die vanuit een organisatie betrokken is bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers; van de communicatiemedewerker die de vacature schrijft tot het jurylid bij het selectiegesprek, het diensthoofd, de directeur en uiteraard de HR-medewerker.

Spotting talent biedt generieke tips, die vertaalt kunnen worden naar de context van de eigen organisatie.

Spotting talent ordent tips en tools volgens de fasen in een traditioneel werving- en selectieproces in het reguliere arbeidscircuit. De informatie wordt zo aangeboden dat je snel de inzichten en tools terugvindt, die jij nog mist. Een alternatieve selectieprocedure is niet nodig. Enkele aanpassingen wel!

We baseren ons hiervoor op eigen onderzoek bij recruiters en personen met een psychische kwetsbaarheid, aangevuld met bestaande inzichten en tools.

Maak je selectieproces inclusiever en zet in op toegankelijkheid voor kandidaten met een psychische kwetsbaarheid. Het vergroot je kandidatenpool en het welzijn van al je medewerkers. De moeite waard!

Vind hier in enkele klikken die info die jíj zoekt!

Meer weten? Lees verder in de uitgebreide gids (nog linken).